Wednesday, 5 March 2014

Nu toți purtătorii de penis sunt bărbați

Ador femeile independente, care știu ce vor și merg neclintite pe drumul lor. De câte ori ai auzit acest clișeu? Femeia-bărbat, ce ia taurul de coarne și rupe norii cu el, a devenit un ideal în societate. Uitându-mă în jur, mă întreb câte femei sunt într-adevar așa, câte poartă o mască și câte sunt fericite din ambele categorii.

Să fim serioși, în adâncul lor femeile vor să se simtă femei. Oricât de puternice și ambițioase ar fi, ele au nevoie să se simtă protejate și iubite. Sigur, se vor descurca în tot felul de situații și vor depăși obstacole, dar au nevoie și de mângâiere și de completare sufletească. Au nevoie să simtă că bărbatul de alături nu e doar un maimuțoi de serviciu, este omul pe care se pot baza.

Dacă te-ai născut bărbat, fă în așa fel încât partenera ta să se simtă femeie. Cum să faci asta? Asigură-te mai întâi că între tine și ea este iubire și nu un surogat. Fraze de genul „ Te iubesc pentru că... și pentru că...”nu au ce să caute între doi oameni care se iubesc. Când iubești un om, îl iubești cu totul și întru totul, nu pe categorii.

Dacă am stabilit că e vorba de iubire, treci la pasul următor, câștigă-i încrederea și ajut-o să-și dea masca jos, cel puțin în prezența ta. Aici atitudinea ta contează. Dacă ea ți se arată în esența ei, nu trata această înfățișare ca pe o slăbiciune, pe care s-o ataci atunci când ceva nu-ți convine. Rămâi scutul ei până la capăt.

Fii manierat. O femeie vrea să fie mândră de omul de lângă ea. Nu mă refer la tipul și numărul de diplome, ci la felul în care el o face să se simtă când merg braț la braț, de exemplu, sau când îi dechide o ușă, când îi ține haina să se îmbrace. Sunt gesturi mici cu efecte mari.

Comunică eficient cu ea. Nu-i spune ce vrei tu să auzi, ci spune-i ce are ea nevoie să audă. Află-i nevoile și frământările și dă-i (măcar) impresia că ești alături de ea. De cele mai multe ori, femeia nu-ți povestește problemele ei ca să-i dai soluții și apoi să o cerți că nu te ascultă. Uneori are nevoie doar să o asculți și s-o ții în brațe. E atât de simplu. Ceea ce tu îi oferi nu e neapărat ceea ce are nevoie. Reciproca este la fel de valabilă. Așa că nu-ți da cu căramida în piept, pentru că te păcălești. Comunică în același limbaj cu ea, învață-l pe al ei, învaț-o pe al tău.

Nu fă pe durul, că nu-i bine. Fii ferm, dacă este nevoie, dar lasă teatrul pentru scenele dedicate. Dacă te pasionează actoria, înscrie-te la un curs și manifestă-ți acolo talentul, nu acasă și, mai ales, nu în public.

Am văzut bărbați care-și agresează femeile fizic sau verbal și mi se pare o dovadă de slăbiciune. Nu fac altceva decât să-și exteriorizeze temerile. Pentru femeile acelea ei nu vor fi niciodată bărbați, mă refer la cele care au toți neuronii pe-acasă.

Fii încrezător în tine. Fă-ți lecțiile și află cine ești și ce vrei de la viață. Construiește-ți un sistem solid de valori și repectă-le cu sfințenie. Respectă-te. Fii autentic. Îmbogățește-ți cunoștințele și abilitățile. Implică-te, nu sta ca un molâu. Lucrurile astea vor transpărea din tine tot timpul, indiferent de ceea ce vei face.

Mută-ți gândirea din pantaloni în cap și în suflet, măcar din când în când. Nu fii doar un simplu deținător de penis. Iubește cu sufletul, respectă cu mintea și implică-te cu totul.

Fii bărbatul femeii din viața ta.

Fii Mărțișorul pe care și l-a dorit toată viața.


Sursa foto aici.

No comments:

Post a Comment